Informasjon til alle brukere: Sprekere avvikles dessverre 31.12.2018.
Klikk her for å lese mer.

BRUKERVEILEDNINGER

Hvordan registrere bruker / Logge inn på Sprekere

Sprekere bruker SPiD til innlogging. Dette er Schibsted sitt fellessystem for innlogging. Det betyr at hvis du allerede bruker finn.no, vg.no, bt.no e.l med innlogging har du allerede konto.

1: Logg inn

Gå til Sprekere.no, og klikk på "Logg inn" som vist i skjermbildet under hvis du allerede har konto hos SPiD. Hvis du ikke har konto, kan du klikke "Registrer deg nå".

hvordan reg bruker 1

2: Logg inn eller registrer deg

I skjermbildet under ser du hvor du gjør selve innloggingen eller registreringen. Hvis du er helt ny på Sprekere, velger du "opprett bruker". Har du allerede en Sprekere-profil eller en SPiD-bruker, kan du logge inn med den.

Logg inn reg ny

3: Forsiden til Sprekere

Du har nå logget inn - velkommen til Sprekere!

velkommen til sprekere HJEM

Første gang du logger inn på Sprekere.no vil siden bare inneholde ett element. Så fort du kommer i gang med å registrere aktiviteter, finne venner eller delta i konkurranser, fylles nyhetsstrømmen fortløpende opp med elementer.

Når du logger inn finner du dette:

1. Hovedmenyen: bruker du til å navigere deg rundt i systemet. Klikk deg gjerne rundt for å gjøre deg kjent.
  2. Nyhetsstrøm: Dette er veggen som du ser i midten. Den vil fylles opp med hendelser så fort du kommer i gang med å registrere aktiviteter.
  3. Turer / Tursøk: Her kan du søke etter turer og finne nye turforslag.
  4. Varsler: I varsellampen oppe til høyre vil du få varsel om nye heiarop, beskjeder, venneforespørsler, invitasjoner, trofeer osv.
  5. Min profil: Oppe i høyre hjørnet finner du Min profil hvor du kan endre/se på profilen din eller logg ut av systemet.
  6. Vennesøk: Søk etter noen du kjenner og legg dem til som venn. Venners aktiviteter vil også bli synlige i nyhetsstrømmen din.

Lykke til!

Hvordan registrere en aktivitet

Registrer aktivitet manuelt:

1: Trykk på knappen "Registrer aktivitet"

reg aktivitet knapp

2: Velg aktivitetstype

Det første du må gjøre når du registrerer en aktivitet er å velge en aktivitetstype. Vi har satt de mest brukte i topp. Klikk på "Vis flere aktiviteter" hvis du ikke finner en som passer.

3: Velg "Fyll inn selv"

reg aktiv fyllinnselv

4: Fyll inn aktivitetsdetaljer

Du MÅ fylle inn dato, tid, og hvor mange minutter du har vært i aktivitet. De andre feltene er valgfrie.

reg aktiv dato tid

Disse feltene kan variere noe basert på type aktivitet man velger. F.eks så vil man ikke få spørsmål om å fylle inn antall km når man har valgt styrketrening.

Når du er ferdig med å fylle ut feltene så klikker du på "Lagre aktivitet"

TIPS: Du slipper alt dette om du velger å koble opp mot RunKeeper, Endomondo eller Strava. Se egen veiledning for dette.

Hvordan koble opp min konto mot Runkeeper, Endomondo eller Strava

For å koble opp din konto mot RunKeeper eller Endomondo, må du logge inn ved hjelp av desktop.

Det er to ulike steder man kan koble opp sin konto:

1. Via registrering av aktivitet
  2. Via min profil

Når du har navigert til ett av disse områdene, vil du i høyre kolonne få opp en boks med ikonene til de tre treningsappene som Sprekere støtter; Strava, Endomondo og RunKeeper.

koble til app 1

Klikk på ikonet for appen som du bruker (du må ha en konto allerede).

Du blir nå ført videre til Endomondo, Strava eller RunKeeper for å bekrefte oppkoblingen. Du trenger e-posten og passordet som du er registrert med hos treningsappen.

Hvordan redigere en aktivitet

1: Velg aktiviteten du ønsker å endre

Klikk på "Mine aktiviteter" i menyen og deretter inn på den aktiviteten du ønsker å redigere.

mine aktiviteter 1

2: Klikk "Endre" og velg "Rediger aktivitet"

mine aktiviteter endre

Hvis aktiviteten er importert fra RunKeeper, Strava eller Endomondo, vil du bli sendt videre til appen hvor aktiviteten er importert fra.

3: Endre aktivitet

Når du har endret det du skal, lagrer du ved å klikke på knappen "Oppdater aktivitet".

Hvordan slette en aktivitet

1: Velg aktiviteten som skal slettes

Klikk på "Mine aktiviteter" i menyen og videre inn på den aktiviteten som skal slettes.

mine aktiviteter 1

2: Klikk på "Endre"

Når du klikker på endre får du opp en meny som lar deg slette eller regidgere en aktivitet. Klikk på "Slett"

mine aktiviteter endre

3: Bekreft sletting

Vi sletter ikke aktiviteten før vi er helt sikre på at det er dette du ønsker å gjøre. Klikk på den rød knappen for å bekrefte sletting.

bekreft sletting

Hvordan invitere en kollega

Hvis du er administrator for bedriften din på Sprekere, kan du invitere med kolleger som enda ikke er registrert på Sprekere. Sånn går du frem:

1: Gå til Min Bedrift i menyen

inviter ansatte 1

2: Klikk på "ADMIN" og deretter "Administrer ansatte / lag"

inviter ansatte 2

3: Inviter en kollega

inviter ansatte 3

Du kan enten lime inn e-postadressene til de ansatte og klikke send, eller kopiere og sende videre lenken du finner nederst. Lenken kan for eksempel sendes ut via en felles epost eller legges ut på Intranettet. Dersom de ansatte registrerer seg med profil via invitasjonen, vil de automatisk bli lagt til rett bedrift på Sprekere.

Alternativet er at de ansatte går rett til Sprekere.no og registrerer seg, og deretter velger bedriften sin.

Hvordan velge bedrift i Sprekere

Ved å velge bedriften du jobber i, får du enda mer ut av Sprekere. Du kan sammenligne deg med kolleger, delta i bedriftskonkurranser og følge med på hva dine kolleger trener.

For å velge bedrift gjør du følgende:

1. Gå til "Bedrift" i menyen

2. Søk etter bedriften din

3. Klikk på bedriften du jobber i for å velge bedrift

Dersom bedriften din ikke er registrert på Sprekere enda, må du opprette ny bedrift. Se egen veiledning for hvordan du gjør det.

Når du har valgt bedrift, får du umiddelbart opp hele aktivitetsstrømmen til bedriften og hvilke konkurranser de deltar i. I tillegg får du full oversikt over hvem som jobber i bedriften din og som er registrert på Sprekere.

Hvordan registrere en ny bedrift

Det er mange fordeler med å registrere din bedrift i Sprekere. Du kan f.eks delta i bedriftskonkurranser og se aktivitetsoppdateringer fra dine kollegaer.

Du må ha profil på Sprekere før du kan registrere bedriften din. Sånn går du frem:

1: Gå til "Bedrift" i menyen

2: Klikk på "Opprett ny bedrift" Før du oppretter bedriften din, bør du søke for å være sikker på at den ikke allerede er opprettet.

3: Fyll ut detaljer om din bedrift

Du må fylle ut alle felter merket med *. Resten av feltene er valgfrie.

Alle som oppretter en bedrift blir automatisk administrator for denne bedriften. Som administrator kan du invitere ansatte, melde bedriften på i bedriftskonkurranser og bestille bedriftslisens.

Endre profil (Bilde, navn, e-post, adresse m.m)

Når man skal endre profilen sin i Sprekere, så går man til "Min Profil" som vist i skjermbildet under.

min profil 1

Inne på "Min profil" kan du endre profilbilde eller profildata. Sprekere bruker SPiD som innlogging, så alle brukerdetaljer ligger lagret der.

1: Endre profilbilde: Dersom du ønsker å endre eller laste opp profilbilde, klikker du på "Rediger profilbilde".

2: Endre profildata: For å endre personlig data som navn, e-post, adresse ol. må du klikke på lenken "Endre profilen hos SPiD". Du sendes da ut av Sprekere og inn til SPiD, hvor endringnee må gjøres.

Min profil 2

Alle endringer du gjør hos SPiD vil gjelde neste gang du logger inn i Sprekere.