Informasjon til alle brukere: Sprekere avvikles dessverre 31.12.2018.
Klikk her for å lese mer.

HVOR VIL DU PÅ TUR?

Sprekere gir deg tilgang til turløyper i hele landet. Alt fra de råeste høyfjellsturer til trilleturer i sentrumsnære strøk. Finn en tur som passer for deg.

Nøttveit rundt Smøråsen

  • {{activityTypeNames[activity]}}
3,5km

Flott og spennende turområde for barn. Godt tilrettelagt med turveier, rasteplasser og små hytter. Rundturen er også svært godt egnet for de som ønsker å jogge.

Fra Nøttveitvegen følg turvei mot Bjørnevatnet og videre mot Vardamyra og Torneberget og Byledstølen. Smøråsen er en fredelig plett i Fana bydel. Området er nå tilrettelagt med blant annet turveier og benker rundt Bjørnevatnet. Smøråsen har alltid vært et populært turområde i Fana. Det ligger sentralt og er velegnet for ettermiddagsturer eller oppdagelsesferd med de minste. Sommerstid kan man bade i Bjørnevatnet. Terrenget er skogkledd og idyllisk. Det er tre ulike løypealternativer. Denne turen følger det lengste alternativet. Følg hovedløypen, en gammel mililtærvei, når du tar sørover fra Bjørnevatn. Etter drøye 500 meter kan du ta av til Syningom hvor du har flott utsikt over Fanafjorden. Herfra følger du Ytrestien, en lengre tur rundt Smøråsen på god sti. Høyeste topp er Hamrefjellet, 280 moh. sørøst for Bjørnevatnet. Både herfra, og fra Prestningshaugen (Syningom) mot sørvest, er det fin utsikt. I hovedløypen kan man bruke joggesko. Utenfor opparbeidede stier er terrenget bløtt. Langs hovedløypen er det mange gode rasteplasser som er tilrettelagt for de små. Her er Eventyrskogen med Smøråsheksen og Smøråstrollet, og Vallebu med Vallekoen og Smøråshuldra. Mer om Smøråsen og flere turforslag kan du finne på nettsiden til Smøråsfjellets venner: smoraasfjellet.no.

Tilkomst:
For å komme seg hit kan man ta buss fra Nesttun til Smørås eller parkere ved parkeringsplassen til krysset ved Nøttveit gård. Det er også en liten parkeringsplass i Nøttveitvegen. Man kan også gå inn i området fra gårdene nesten øverst i Smøråsvegen, Turvei opp Stemmedalen går forbi gårdene på høyre side ved snuplassen. Her er ikke tilrettelagt parkering.

Tidsbruk:
Turen er 3,5 km lang, og tar ca. 1 time.

Passer for:

Deler av området er tilrettelagt for turer med barnevogn.


Del denne turen