HVOR VIL DU PÅ TUR?

Sprekere gir deg tilgang til turløyper i hele landet. Alt fra de råeste høyfjellsturer til trilleturer i sentrumsnære strøk. Finn en tur som passer for deg.

Rundtur i Kanadaskogen fra Tennebekk

  • {{activityTypeNames[activity]}}
3,2km

En tur i eventyrlig skog. Fin for lek og med flere fine bademuligheter.

Fra Tennebekk går eller kjører man inn på Gamle Tennebekksvei. Hvis du har bil må du sette den fra deg på parkeringsplassen før bommen.Følg Gamle Tennebekksvei til du kommer til Tennebekktjørna. Her er det en badeplass hvis du vil bade. Før du fortsetter må du velge hvilken vei du vil gå rundt vannet.Til venstre går det en tursti langs tjernet helt til den nordligste enden (Nipedalen) hvor det er en fin tillaget sandstrand. Fra badeplassen går det traktorvei langs tjernet tilbake til Gamle Tennebekksvei. Hvis du fortsetter på Gamle Tennebekksvei ved den første badeplassen du kommer til, må du ta av på traktorveien mot Nipedalen.Du trenger ikke å gå runden rundt Tennebekktjørna for å få en fin tur i Kanadaskogen, det er mange stier og traktorveier å ta av.På tur i Kanadaskogen kan du få øye på spor etter historisk bebyggelse. I tillegg til gamle steingjerder, hytter og terrasser som tidligere skilte innmark fra utmark, har skogen en rekke bygg som ble bygget og brukt under andre verdenskrig, bl.a. en fangeleir som ble brukt av tyskerene.

Tilkomst:
Det er parkeringsplass på Søre Tennebekk, et lite stykke inn på Gamle Tennebekksvei. Man kan også ta buss, linje 5  går fra Åsane og gjennom Olav Kyrres gate i Bergen sentrum.  

Tidsbruk:
Runden rundt Tennebekktjørna tar ca 1 time, men man kan lett bruke mer tid i området.

Passer for:
Dette er en enkel tur som passer for de fleste. Det er sand og gruslagte stier ut i terrenget og mellom badeplassene, så man kan ta turen hit med rullestol (hvis man har en god kombi- eller utestol) eller vogn. Merk at det kan være vanskelig å gjennomføre akkurat den løypen som er tegnet opp på kartet på hjul og at det ikke er rampe til å komme ut i vannet. Det er egne handicap-toalett ved badeplassene.  

Utstyrbehov:
Kle deg etter været.


Del denne turen