Informasjon til alle brukere: Sprekere avvikles dessverre 31.12.2018.
Klikk her for å lese mer.

HVOR VIL DU PÅ TUR?

Sprekere gir deg tilgang til turløyper i hele landet. Alt fra de råeste høyfjellsturer til trilleturer i sentrumsnære strøk. Finn en tur som passer for deg.

Skålevik - Lyderhorn

  • {{activityTypeNames[activity]}}
2,5km

Flott tur til et av byens luftigste utsiktspunkter.

Startsted er ved Skålevik Terminal (Esso terminal). Det er gode parkeringsmuligheter på egen parkeringsplass for turen her. Du starter turen på en bred steinlagt sti som er meket med skilt. Turen opp går på vestsiden, og gir god utsikt stort sett hele veien opp. I første kryss følger du vei opp til høyre. Stien videre går jevnt oppover til du møter skilt hvor flere stier krysses. Følg stien videre mot toppen av Lyderhorn. Det er litt bratt på deler av turen, men ikke verre enn at barn ned til 4 år lett kan gå turen.

Tilkomst: 

Man kan ta buss til Skålevik snuplass, eller man kan parkere på parkeringsplass. Derfra er det merket med turskilt.

Tidsbruk: 
På tørt føre kan man bruke 40-45 minutter på en treningstur opp til toppen. Beregn en time en vei dersom man går i rolig tempo.

Passer for:
Passer både for deg som vil ha en rask treningstur og fin søndagstur. Turen er også kjekk for barn, ettersom det er mye å se underveis og forholdsvis lett terreng. Turen er uegnet for trillevogn og rullestol.

Utstyrsbehov: 
Det kan være bløtt enkelte steder, så det kan være en fordel med solide fjellsko.

Fakta om turen: 
Lyderhorn er det vestligste av Bergens sju fjell og rager 397 meter over havet. Området er kjent for mye orrfugl. Uansett angrepsvinkel er fjellet relativt lett å bestige. Det er noen bratte partier, så særlig mot toppen og ved oppgang fra sør-sørvestsiden får man fart på kroppens sirkulasjonssystem. Vel oppe er man på et av byens luftigste utsiktspunkter, med nydelig rundskue og upåklagelig oversikt over skipsleden til Bergen.


Del denne turen